Jarní detoxikace – Průvodce zelenou detoxikací pro nový začátek

On:

Jaro je tu, a s ním přichází nejen obnova přírody, ale i skvělá příležitost pro obnovu našeho těla. Zatímco se příroda probouzí k životu, proč nevyužít této příležitosti k malému jarnímu úklidu i ve svém těle? Pojďme si říct o jednoduchých, ale účinných krocích, jak na jaře podpořit detoxikaci a obnovu našeho těla.

Zelená je barvou jara

 

Začněme s jídlem, které má v této době roli hlavního pomocníka. Příroda nám nabízí širokou paletu zelených potravin, které jsou doslova nabitý energií a životem. Přidejte do svého jídelníčku alespoň dvě velké hrsti čerstvých jarních bylin denně. Pokud sami nesbíráte, nevadí, volte kvalitní listovou zeleninu jako je špenát, rukola, mladé lusky hrášku, římský salát, okurka, řapíkatý celer či brokolice – jsou plné živin a mají vynikající detoxikační schopnosti.

 

Není to ale jen o přidávání, ale i o odebírání. Vyřaďte ze svého jídelníčku zátěžové potraviny jako mléčné výrobky, lepek a různé pochutiny typu sladkostí či chipsů. Také se vyhněte polotovarům a dresinkům, které mohou vaše tělo zatěžovat nepotřebnými chemikáliemi a konzervanty. 

 

Pokud chcete hubnout snižte o polovinu přílohy ve formě obilovin a pečiva. A co se týká večeří, ty se vždy snažte dávat na slano.

 

Upravte svůj pitný režim

 

Dalším krokem je úprava pitného režimu. Zvýšení příjmu čisté vlažné vody o litr denně pomůže vašemu tělu lépe se detoxikovat a hydratovat. Omezte stimulanty, jako je kofein a alkohol – jsou pro tělo během detoxikace zátěží.

 

K tomu podpořte své trávení a mikrobiom. Jak? Například směsí hořčin nebo lžičkou jablečného octa po každém hlavním jídle a kvalitními probiotiky nebo kvašenou zeleninou.

 

Játra v hlavní roli

 

Nesmíme rozhodně zapomenout na podporu jater, které hrají klíčovou roli v detoxikačním procesu. Játra jsou zásadní pro detoxikaci těla, čistí krev od toxinů a pomáhají ve vstřebávání živin. V jarním období je ideální těmto neúnavným pracovníkům našeho těla, které vykonávají až 500 nezastupitelných funkcí poskytnout zvýšenou péči, a to třeba zahrnutím kvalitních bílkovin do stravy, jako je farmářské maso, tofu, luštěniny nebo vejce, je pro ně nezbytné. ty jsou pro jejich detoxikační pochody nezbytné.

 

Věnujte pozornost i svému duševnímu zdraví 

 

Jarní měsíce jsou ideální pro trávení času venku, ideálně v lese, kde můžete načerpat novou energii a posílit své zdraví, a tak je pohyb další nezbytnou součástí jarního období. Najděte si činnost, která vás baví a při které se zapotíte, a snažte se ji provozovat alespoň čtyřikrát týdně. Ale nezapomeňte také na kvalitní odpočinek s koupelemi v zásadité minerální soli a ideálně s usínáním nejpozději ve 22 hodin.

 

21denní výzva

 

Pro ty, kteří chtějí jít ještě dál, můžete zkusit 21denní výzvu s podpůrnými doplňky stravy. Tato výzva je zaměřena na podporu přirozených detoxikačních procesů těla. Dává cílenou pozornost všem hlavním detoxikačním orgánům.

A to pomocí vhodně zvolené potravy a pečlivě vybraných suplementů a podporujících rutin.

 

 

Přistupte k této výzvě s otevřeným srdcem a myslí.

 

Než začnete podporovat očistné mechanismy jater je nutné dostat do ideální kondice střevo. Skvělými pomocníky při eliminaci propustnosti střev jsou L gluthamine....Jedna čajová lžička L-glutaminu, ráno na lačno, podporuje obnovu střevního epitelu a celkově zlepšuje regeneraci organismu. V průběhu dne můžete kondici střeva podpořit táhlým vývarem, nebo jablečným pyré s ceylonskou skořicí. Volba závisí na vás. My doporučujeme kombinaci všech tří variant.

 

Dalším krokem v řízené detoxikaci je stimulace jaterních funkcí. Ideálně těmito bylinami, 

Půl litru bylinného čaje denně, složeného z vybraných bylin jako kopřiva, pampeliška, artyčok, a další, podporuje nejen střeva, ale i játra v jejich detoxikační činnosti. Vyberte si tyto byliny na základě vašich preferencí nebo se poraďte s terapeutem. Tato směs bylin vás provází během celého dne, pomáhá tělu zbavovat se toxinů a zvyšuje vaši energii.

 

Pro lepší integritu buněk nezapomínejte pravidelně doplňovat omega 3, ideálně z krilového oleje.

 

Dalšími výhodnými pomocníky jsou například: 

 

B-komplex ve methylované formě, vitamín C v dávce 1000 mg, komplex minerálů a zvláště magnesium, probiotika a zelené superfoods, pokud nemáte přístup k jarním bylinám. Tato kombinace doplňků posiluje vaše tělo zevnitř, podporuje imunitní systém, a zajišťuje, že váš organismus dostává vše potřebné pro svou nejlepší kondici.

 

Pamatujte, že jde o malé kroky, které vedou k velkým změnám. Jaro je příležitostí k obnově nejen přírody, ale i nás samotných. Smějte se, milujte, zpívejte a užívejte si každý okamžik. S trochou péče o sebe můžete toto období prožít plnými doušky a vstoupit do nové sezóny plní energie a vitality. Jaro je opět tady!

Comments

Leave your comment